štvrtok 20. júla 2017

Basketbalistky na Turecko nestačili. Lúči sa s ME aj s olympiádou

"Som sklamaná, pretože sme chceli na olympiádu a teraz sme mimo," ľutovala Jana Veselá. "Je to škoda. Boli zápasy, ktoré sme mohli vyhrať. Mali sme na to. Mohli sme vo štvrťfinále byť. Mrzí hlavne tá prehra s Gréckom, "dodala.

Turecko od začiatku spoliehalo predovšetkým na veľmi dobrú obranu a nenechalo ani piaď priestoru najlepšie české Strelkyni Kataríne Elhotové, ktorá sa ťažko dostávala k lopte. Češky sa tak oproti predchádzajúcim zápasov veľmi ťažko v útoku presadzovali. Navyše si situáciu komplikovali nevyužitými dobrými pozíciami z pod koša.

"Ich obrana nebola tak tvrdá, ale bola hrozne kompaktné.Napriek tomu sme tam mali dobré pozície, ale keď v takomto zápase šance nepremeníte, tak sa potom ťažko vyhráva, "konštatovala Ilona Bu rgrová, ktorá sama zahodila tri dobré príležitosti spod koša.

Strelecky sa trápila aj ďalšie skúsená opora Veronika Bortelová, neviedlo sa ani Alene Hanušová, napriek tomu sa zásluhou zlepšenej obrany darilo s favoritom držať krok. Problémy robila len skúsená pivotka Nevriye Yilmazová.

Slovenkám sa dokonca päť minút podarilo udržať súpera bez jediného streleného bodu a šnúrou 7: 0 získali vedenie 19:15, lenže potom sa predsa len trafili aj ďalšie Turkyňa a vzali si vedenie späť.

V druhom polčase potom Češky čakali šesť minút na prvý bod a súper získal dvanásťbodový náskok.Levica ešte viac znervózneli a bolo na nich vidieť, že si s obranou súpera nevedia rady.

"Podľa mňa najväčší problém nastal v tretej štvrtine, kedy sme za celú dobu dali len päť bodov. To je veľa málo. V tej obrane to nebolo tak zlé, ale dať päť bodov za štvrtinu, tam to rozhodlo, "povedala Micha ela Stejskalová.

V úvode poslednej časti síce šiestich rýchlymi body vykresal nádej, lenže potom dvakrát znovu nepokryli Yilmazovou, ktorá Turkyňa znova upokojila.

"Predviedli sa Albenová s Yilmazovou, ktoré si to skúsene dali, a zase nám odskočili. Clony sú základ ich hry. Zvolili sme risk, že to budú zhadzovať na Yilmazovou nahor, aby strieľali z diaľky a nie spod koša.Ona dnes bohužiaľ ale mala hrozne presnú ruku, "mrzelo Burgrovou.

Český tím prebudil až príchod Stejskalová, ktorá sa začala triafať z diaľky. Výsledkom bolo zníženie na päť bodov, ale dve minúty pred koncom dala trojku Birsel Vardarliová-Demirmenová a definitívne rozhodla.

"Bola tam nádeje. Ako nám to od začiatku nepadlo, tak sme sa na konci chytili, stiahlo sa to na päť bodov. Verili sme, že to skúsime urvat, že sa k nám prikloní aj šťastie, ale nestalo sa, "povedala Stejskalová.

Českému tímu sa nepod arilo prejsť do štvrťfinále doteraz len v rokoch 2001 a 2009, kedy skončil zhodne na deviatom mieste. Tohtoročný šampionát je ale označovaný za najťažšie v histórii.

"To je pravda, ale nechcem si mazať med okolo úst. Je to nevydarený turnaj.Ak chceme byť na rovnakom leveli ako Francúzsko či Turecko, tak ich musíme tiež porážať a to sa tu nepodarilo. Dúfajme, že v najbližších rokoch sa to podarí a predvedieme lepšie výsledky, "dodala Burgrová.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára