piatok 21. júla 2017

Futbalová Olomouc začala v kúpeľnom kľude sa Štefanom aj dvoma Srbmi

Futbalisti Olomouca sedeli na tribúne vo Slatinice ako žiaci, čo pozorne načúvajú učiteľmi. Naproti nim stáli športový manažér Ladislav Minář s trénerom Leošom Kalvoda.

"Najviac hovoril pán Minář. Ja som im povedal len organizačné veci. Ale ešte s nimi budem mať pohovory súkromne, aby hráči vedeli, na čom sú a čo od každého z nich očakávam, "podotkol kouč na začatie letnej prípravy.

Sigma sa po ročnej odmlke vracia do najvyššej súťaže. Trénuje v neďalekej kúpeľnej dedine, kde na sústredenie strávi štrnásť dní aj preto, že športový areál Androva štadióne je kvôli malému Euru obsadený. "Ale v tom nie je žiadny problém. Budeme v Slatinice aj spať, aspon hráča mám pod kontrolou.Ale to budem musieť zatvoriť tá veľké vráta, "pousmial sa Kalvoda.

Mal dobrú náladu. Na prvoligovú prácu sa už tešil, hoci mu ešte kvôli trénerským skúškam chýbal nový asistent Darko Šuškavčevič. Usmieval sa možno aj preto, že sa niečo chystá: Sigma je blízko posilnenie na hrot útoku, s ďalšími hráčmi potom koná. "A malo by ísť o zvučné mená. Viac však nepoviem, to je otázka skôr na pána Minář, "odovzdal Kalvoda dotaz nadriadenému.

Takže, prosím, hovorte!

" Stále je to v rokovaní. Chceme, aby prišli hráči do základnej zostavy. Je to tiež závislé od doplnenia tímov z hornej polovice ligy.Zameriavame sa vyložene na hráča z klubov zo špičky, "odpovedá Minář. "Rokovania o príchode hrotového útočníka už sú dosť ďaleko, ale je to tiež o trpezlivosti, pretože do toho vstupuje aj zahraničí. Bohužiaľ - či chceme hráčov z prvých troch mužstiev ligy, tak musíme počítať aj s tým, že do toho vstúpi aj kluby z cudziny. "

Konkrétnejší byť v tejto chvíli nemôže, tak pridáva len ďalší indície:" Chceme útočníka , zaujíma nás defenzívne i krajné stredopoliar. Do každej rady by sme chceli jedného hráča. Chcem, aby sme boli trpezliví.Nemá cenu vodiť hráča, ktorý by bol na úrovni našich. "

Olomouc sa zaujímala o preverené borca, avšak doteraz zakaždým narazila: stopér Rozehnal dáva prednosť ponuke z Francúzska, Jihočech Kladrubský pokukuje po cudzine tiež. "Rozehnala by sme chceli, je to osobnosť, navyše odchovanec. Ale chápeme, že chce ešte zostať v zahraničí, "povzdychol si Minář.

Sigma sa poptávala aj na Milana Baroša, ktorý je už však blízko k dohode v Mladej Boleslavi. Do kádra by sa jej hodil aj univerzálne defenzívne Brazílčan Rossi, ktorého sama pred časom nechala odísť do Jablonca.

Nechajme však čapy na komíne, pár vracajúcich sa holubov už má Olomouc v hrsti: Aleš Škerle a Adam Varadi dorazili z hosťovania v Bohemians 1905, respektíve Českých Budějoviciach.Prípravu začal ďalší navrátilec po piatich rokoch, krídelníka šprintér Vojtěch Štefan, ktorému skončila zmluva s Baníkom.

"Myslím, že budúci týždeň sme schopní sa s Ostravou dohovoriť na jeho pôsobenie buď formou hosťovanie, alebo prestupu," verí Minář. "Vojta je vďaka rýchlosti využiteľný na oboch krajoch zostavy aj v obrane."

V tíme sú na skúške tiež dvaja mladí Srbi - Milenko Malovic a Milan Zorica.Dvadsaťročný ľavý obranca Malovic prišiel z druholigového tímu Sindelič Belehrad a jeho o dva roky starší krajan, pravý záložník, z čiernohorského klubu Bokelj Kotor. "Zostanú celé dvojtýždňové sústredenie do dvojzápasu sa Senica a Gliwiciach," podotkol Kalvoda.

Prvý tréning nepremeskal ani pravý obranca Ondřej Kušnír, ktorý má zmluvu do konca júna a rád by odišiel do zahraničia. "Ondra už v polovici apríla dostal ponuku minimálne na jednoročnú zmluvu. Do konca júna čaká na zahraničia, ale musí tiež počítať s tým, že už tu môže byť Vojta Štěpán a nebude Ondra Kušnír, "upozornil Minář. "Ale toto on vie. To máme vyriešené. "

Podľa počtu posíl sa potom súpiska sigmáků zúži. "Je nás teďka dvadsaťštyri.Počítame, že tak štyri až päť hráčov by muselo odísť, otázka je, či o ne bude záujem, "dodáva Minář.

V stredu si po rozcvičenie zahrali futbal na krásnom pažiti pätnásť kilometrov od Olomouca, v pokoji a ústraní od karnevalu z malého Eura. Keďže Michala Ordos trápilo drobné zranenia, v zostave modrého tímu ho v dueli proti oranžovým nahradili brankári - najprv Spurný a potom Blaha.

Budúci dni, ako sa bude blížiť štart prvej ligy, prepukne boj o miesta naplno.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára