štvrtok 20. júla 2017

Cieľ letné GP? Česi túžia vyskákať viac platených miest pre zimné SP

Letné Grand Prix začne v piatok a v sobotu v poľskej Wisle a českej kvarteto bude v súťaži družstiev a jednotlivcov tvoriť česká jednotka Roman Koudelka, Jakub Janda, Antonín Hájek a Lukáš Hlava. "Cieľom leta je, aby sa do platenej kvóty dotiahli Janda, Hájek a hlava," povedal ČTK koordinátor reprezentácie Jakub Jiroutek.

Platená miesta od medzinárodnej federácie FIS majú na pretekoch GP a SP pretekári do päťdesiateho miesta rebríčka FIS . "Napríklad teraz za víkend stojí jeden skokan, ktorého musíme zaplatiť, okolo desiatich tisíc korún," povedal Jiroutek. "Keď sa podarí zabezpečiť hradená miesta, môžeme posielať na preteky aj mladý, aby sa otrkali," dodal Jiroutek.

Pre českú jednotku Koudelka budú preteky vo Wisle jedný m z dvoch letných testov, druhýkrát sa v GP predstaví až na konci série v rakúskom Hinzenbachu. "Medzitým budem mať asi desať dní úplne voľno, tak pôjdem niekam na dovolenku," plánoval Koudelka.

Víťaz štyroch pretekov uplynulej zimy Koudelka začal s fyzickou prípravou krátko po sezóne a predtým mohol začať pilovať techniku. "Je to veľa poznať," pochvaľoval si Koudelka rovnako ako fakt, že je s rakúskym trénerom Richardom Schallert v skupine s mladíkmi. "Je to mladá krv a ženie ma bet 365 dopredu.To je dobrý, zrazu nie som najmladší, ale najstarší. Chalani ma pozorujú, snaží sa veci bet365 mobil vnímať a to je super. Takto mne kedysi pomáhal Kuba Janda a teraz v tom pokračujem, "povedal.


Reprezentácia je totiž rozdelená na dva tímy.V tom druhom vedenom Michalom Doležal sú bet365 bonus skúsení Jan Matura, Janda, Hlava či Hájek. "Zatiaľ to je super, ale jednu vec u tých starších mi chýba, a to je trošku viac pokory," povedal Jiroutek, ktorý v minulej sezóne viedol bet365 stavky s DOLEŽAL juniorov. "Tí sa viac snažili," všimol si.

Letné Grand Prix prinesie jednu zásadnú novinku v kontrole dodržiavania pravidiel ohľadom veľkosti kombinéz, ktorá sa často stávala terčom kritiky. "Je to nastavené tvrdo, a ak sa to bude dodržiavať, je to krok k regulárnosti," uviedol Jiroutek.

Novinka tkvie v tom, že skôr si niektorí skokani pred pokusom sťahovali kombinézu nižšie pod rozkrok, a tým zväčšovali nosnú plochu.Teraz sa bude hĺbka rozkroku merať t esne pred pokusom. "Keď prejdeš, môžeš skočiť, inak ideš dole lanovkou," povedal Jiroutek.

Skokan sa dokonca nesmie po kontrole už kombinézy ani dotknúť. Koudelka sa tak nemôže na lavičke pred nájazdom búchať do hrude a Janda vyťahovať ruky hore. "Inak by nasledovala diskvalifikácia. Rituály nie sú možné, "povedal Jiroutek.

V lete bude kontrolovať kombinézy jeden z rozhodcov, ale do zimy by mal byť pripravený elektronický merač. "Ktorý dá zelenú, alebo červenú, aby to bolo nezávislé a nemohol nikto spochybňovať, že niekto niekomu nadržiava," dodal Jiroutek.

bet365

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára