utorok 11. apríla 2017

Atletika je nutné obnoviť dôveru verejnosti v športe alebo je odsúdená k zániku

Možno už sme tam. Jeden starší postava hovorí, že verí v posledných niekoľkých týždňoch boli najnáročnejšie šport čelil - ešte horšie ako následku Ben Johnson poprsie a Balco záležitosť. "Sme vo voľnom páde," varoval, "a ak nie je väčšia transparentnosť a zvýšil testovanie a opakované vzoriek, potom to bude hit na dno. Domnievam sa, že veľké množstvo športovcov a trénerov sú čisté. Ale každý je teraz cynický.Niekto musí niečo urobiť rýchlo, alebo náš šport je mŕtvy. "

Bolo ďalších skazených pár dní, s tvrdením, že londýnsky maratón vyhral sedemkrát za posledných 12 rokov športovci s podozrivým hodnotám krvných sa Olympic diskom šamp ión Robert Harting varuje, že nedôveruje IAAF a Nick Willis, strieborný medailista na olympiáde v roku 2008, ani sa obávať, že vrcholoví športovci sú chránené "v záujme športu".V nedeľu medzitým nemecká televízna stanica ARD bolo cituje anonymný antidopingových dôstojník, ktorý vyhlásil, že nie je dostatok peňazí k dispozícii vypátrať podvody.

Hodiť do zmesi americký bežec Nick Symmonds vytiahnutí z Pekingu pretože požiadavky, ktoré mu nosia oficiálny Nike rýchlostný stupeň pri každom funkcie tímu a Sunday Times vychádzajúci ktorý bol nájdený úspešný britský atlét mať podozrivé krvné hodnoty a dojem športu prevaľujúce sa do bahna prehlbuje.

v prípade všetko, čo nebolo dosť zlé, zasvätenci očakávajú silné obvinenia z korupcie, ktoré majú byť vykonané pred IAAF raz etická komisia na čele s Michaelom Beloff QC, dokončí jeho inquiry.IAAF atletika telo obvinili blokovať prieskum odhal il, rozšírená 'doping Prečítajte si viac

je pravda, že IAAF sa snažil krívať späť na prednej nohe tým, že odhalí, že objavili 28 pretekárov z majstrovstiev sveta 2005 a 2007 bol dotovaný po ich vzorky boli testované znova.Ale to môže byť špička ľadovca. Najnovšie Sunday Times príbeh, čo naznačuje, že asi 30% športovcov môže byť podvádzal v Daegu majstrovstvách sveta v roku 2011 nie je nič nové - New York Times ho uvádza v roku 2013 -, ale to je ešte škodlivejšie

Ktoré nás privádza k voľbám stredajšej pre IAAF predsedníctva, medzi Lord Coe a Sergej Bubka. Buď človek by určite bolo zlepšenie o katastrofálnom panovania Lamine Diack ale ani Zdá sa, že oceniť, ako vážny kríza športové plochy. Mám isté sympatie k IAAF. Lov podvodníkov nie je zďaleka jednoduché a testuje viac než športov ako je futbal a tenis.Avšak, na súde verejnej mienky dráhy a najväčšou intenzitou poľa v - jeho jednoduc hosť - je tiež slabosť. Máme všetci run, vyskočil a rozbehol sa. Ale na nevzdelané oku sa jedná o jednoduché zručnosti a tak mnohí z nás predpokladať, že športovec brať testosterón alebo EPO, povedzme, budú mať väčší prospech ako futbalistom alebo tenistom robí to isté.

Zatiaľ dôveru verejnosti išlo ale začínajú byť obnovená počas niekoľkých jednoduchých krokoch.Sebastian Coe alebo Bubka mohol začať tým, že sľúbi znovu otestovať každý mrazeného vzorky držanie olympijského výboru IAAF a Medzinárodným s najnovšími technológiami. - ako Renee Anne Shirley, nebojácny bývalý šéf jamajskej antidopingovej komisie naznačuje,

< p> The IAAF by tiež užšie spolupracovať s užitočné dráždivými, ako Hajo Seppelt - nemecký dokumentárny tvorca, ktorý sa statočne vystavený dopingu v Keni a Ruska a pracoval s Sunday Times na základe obvinenia, že tretina vytrvalostných medailí na olympijských hrách a sveta šampionátov v rokoch 2001 a 2012 boli vyhrali športovci s podozrivým hodnotám krvných

Ale, ako mi Seppelt povedal, že dostal iba tri listy od IAAF za posledných deväť mesiacov. - a ty buď hrozí mu právnická akcie alebo opýtal, čo chcel povedať v nadchádzajúcich medzinárodných antidopingových konferencií. "Prečo nie IAAF sa opakované testovanie na každej príležitosti, pri každej príležitosti?" Pýta sa. "Hovorí sa, že to nie je tak jednoduché, pretože potrebujeme dostatok navyše moču, ale je to úplne nezmysel.Musíte len veľmi malé množstvo. "

Opakované vyšetrenia by vystavilo kostlivca, že mnohí by radšej zostať skryté. To by bolo nákladné - pomer izotopu uhlíka (CIR), test, ktorý môže detekovať mikro-dávkovanie testosterónu po dobu niekoľkých dní, skôr než niekoľko hodín tradičného T: E pomer test, je o $ 400 (£ 250) čas. A v krátkodobom horizonte, ak boli vystavené high-profile po dvádza, že by bolo intenzívne škodlivé.

Ale lepšie iste rýchle odplavovanie toxínov než pomalej smrti. Existuje veľa dobrých ľudí v atletike, vrátane športovcov, agentov, trénerov a administrátorov.Potrebujú vodcu, ktorý uznáva, že, keď verejnosť podozriví niečo smrdí smiešny, je najlepšie otvoriť okná nie je strhnúť okenice. Či už sa stane v stredu, môžeme len dúfať, že aj my ostatní si jeden.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára